fredag 29 maj 2009

NYHETER| LTU Examensarbeten presenteras

PITEÅ(NT) Sommaren på ingående och det innebär en hektisk period för såväl studenter och lärare vid institutionen för musik och medier.

Nya tidning träffade lektor Seppo Loumi-Keturi som har några hektiska veckor framför sig.
- Just nu jobbar jag ungefär 12-13 timmar per dag. All tid går till att handleda studenterna som skriver sina examensarbeten och även de som skriver B-Uppsatser.

Under denna och nästkommande vecka kommer ungefär 25 studenter från Tv-producenterna, Journalisterna och Radio att lägga fram sina examensarbeten vid de olika seminarierna.
Nya tidning frågade hur prognosen ser ut för de som lägger fram sina arbeten.
- I dagsläget kommer nog ungefär 17 av de att bli godkända efter revideringen. Resterande blir nog godkända vid uppsamlingen i slutet av augusti.
När studenterna lagt fram sina examensarbeten och fått opponering har de tio dagar på sig att korrigera eventuella fel. Sammanlagt är det 25 studenterna som lägger fram, men det totala antalet kunde ha varit 41 studenter.
- Det är ungefär tio studenter som är inaktiva med sina examensarbeten, säger Loumi-Keturi.
Han tycker att siffran med inaktiva är för stor men säger att årets upplaga av examensstudenter är fler än tidigare år.

Underbemmanade
Enligt Loumi-Keturi är lärarna underbemmanade vid institutionen för musik och medier.
- Vi saknar ungefär en halv, upp till en tjänst på skolan.
I dagsläget handleder Loumi-Keturi 15 studenter med sina examensarbeten. Vilket innebär att tiden inte alltid räcker till.
- Det rimliga hade varit 5-6 studenter. Just nu under den här perioden hinner jag inte förkovra mig med kunskap och information om de olika ämnena som studenterna skriver om. Jag lär mig via det studenterna skrivit.
Text och foto: Feden Fessehazion



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar