måndag 25 maj 2009

SPORT | Hårt slit, ändå bara ett poäng.

PITEÅ(NT)Ett poäng trots bra spel. Det var Hemmingsmark mot Gällivare Malmberget och Hemmingsmark hade spelet trots jumboplaceringen i serien. Efter 90 minuter stod det 1-1.

Piteå laget hade fina uppspel och ett riktigt vasst passningsspel som skakade om Gällivare Malmbergets försvar. Det var en match som totalt dominerades av Hemmingsmark hela första perioden. Deras nummer åtta Niclas Nilsson var en farlig forward, hans stolpskott och inspark mot målgården gjorde att Gällivare Malmbergets målvakt fick det svettigt. Trots vilja och bra spela räckte inte deras kämpainsats till. Gällivare Malmberget tog ledningen efter 44 minuters spel genom Adou Alireza, som var deras bästa spelare på planen mot Hemmingsmark.

Andra perioden var däremot mycket lugnare och det spelades mycket på mittplan, ingen av lagen kom någon vart. Varje passning bröts och det blev inkast på inkast. Elva minuter in på andra halvlek får Hemmingsmark straff och då lägger Niclas Nilsson med kyla bollen i krysset, Gällivare Malmbergets målvakt har ingen chans. Efter straffen händer det mycket speciellt för Hemmingsmark som har mycket flyt i sitt spel, men det blir inga fler mål.
Text & foto: Marit Kuhmunen
fotnot: Hemmingsmark spelar i division 3, och det är de röda som är Hemmingsmark