lördag 9 maj 2009

NÖJE| Tack för den här gången, Maia Hirasawa

Tack för den här gången, Maia Hirasawa!

PITEÅ(NT) En fantastisk turneavslutning bjöd Maia Hirasawa igår på Studio Acusticum.
- Det finns inget, inget bättre band än det här, utbrister hon till slut. Och jag kan inte annat än att hålla med.



Det är en anmärkninsvärt talangfull samling människar Maia Hirasawa har omkring sig. Hon själv sjunger som en ängel, och att den fantastiska ljudbild Acusticums lokaler kan frambringa, får mig att undra om det är lipsync. Kan man verkligen sjunga så bra, och kan bandet spela så bra, live? Förbandet på tre personer, frontat av Josefine Lindstrand som själv är med i Hirasawas trupp, bjuder oss i publiken på en fullständing orgasm i slagverk och skönsång.


Med två trumpeterare efter sig stiger Maia Hirasawa till slut upp på scen. Några trötthetstecken i slutet av en lång turné går inte att finna. Upprymd, känslofull och charmig går vi och Hirasawa igenom både nya sånger och "gamla klassiker". Mjuka pianoballader, som "The worrying kind", och helbands-shower som "And I found This Boy" för verkligen ge sitt yttersta tack vare det otroliga ljud jag redan nämnt tidigare.
-Det känns bra faktiskt, det har varit jättekul men visst är det lite tårfyllt också, sa Hirasawa efter spelningen. Efter det här så blir det några till spelningar i sommar, på Hultsfred. Det har varit jättekul här i Piteå, det har varit det alla gånger jag varit här.

Text & foto: Simon Berggren















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar