tisdag 12 maj 2009

KULTUR| Tävling ger kontakt med näringslivet

Greta Viklund projektledare på Idéhuset i Piteå

PITEÅ (NT) Idétävling för studenter är ett sätt att komma i kontakt med näringslivet. 5 hour race är en tävling där de som deltar kan vinna 5 000 kronor för bästa idé. - Går man en utbildning på institutionen för musik och medier är det väldigt bra att ta chansen att träffa näringslivet, säger Greta Viklund, projektledare på Idéhuset i Piteå.

En tävling där de deltagande får ett problem att lösa på fem timmar. Enligt Greta Viklund är det de studenter som har ett mål och vet var de är påväg som får de bästa idéerna och hittar lättare jobb.
- Det är viktigt att ha eld och glöd när man läser en utbildning för det är inte vanligt att ett företag ringer och ber om att du ska jobba, du måste som själv marknadsföra dig och idétävlingen är ett bra sätt, säger hon.

Det är företagarna som ger studenterna ett problem och det ska lösas på bästa sätt. Företagarna kommer finnas med under hela dagen och de kommer även att betygsätta ideérna
- Jag hoppas ju att alla är lika taggade som jag, det här kommer att vara ett av de bättre sätten att vidga sina egna gränser, säger Greta Viklund, projektledare på Idéhuset i Piteå.
Text och foto: Marit Kuhmunen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar