tisdag 12 maj 2009

SPORT | Från gympahall till en tränarroll

PITEÅ(NT)Det började i en gympahall under okristlig tid och med en sur Securitas vakt. Magnus Johansson är en av innebandy eldsjälarna i Piteå. Han var en av dem som grundade Öjebyns innebandy förening.
- Föreningen är som min först födde son, säger Magnus Johansson.

Under World Challange Cup i Piteå slutade Magnus Johansson i styrelsen. Han har jobbat med all slags arbete inom föreningen.
- Det har varit både ekonomi och allt fixande så att allt ska fungera, berättar Johansson.
Beslutet att inte sitta kvar i styrelsen beror på tidsbristen. Han har idag tre pojkar och två av dem är i idrottsåldern. Magnus Johansson berättar att skjutsandet till och från träningarna tar mycket tid, och ett uppdrag i styrelsen skulle betyda dygnet runt arbete. Men han kommer att finnas kvar som ett bollplank för olika idéer eftersom enligt honom är det viktigt att kunna hjälpa till när det behövs.

Nu har Magnus Johansson gått över från styrelseledamot till att bara vara tränare inom ungdomsinnebandyn i Öjebyns IBF. Enligt Johansson är ungdomssidan mycket viktig inom Öjenbyns IBF. Han menar också att det är viktigt med egna talanger i föreningen, så att de senare ska få möjlighet att ta steget upp i A-laget. Där de kan ta föreningen till högre divisioner.
- Det finns jätte mycket bra ledare inom föreningen, men tränarbiten brister ibland. Det är viktigt att en tränare förstår taktiken och spelet, Öjebyn kommer att satsa på att utbilda tränare, berättar Magnus Johansson.
Text: Marit Kuhmunen

Fotnot: Magnus Johansson har varit tränare även samtidigt som han suttit i styrelsen. Och bilden är Magnus Johanssons egen inskickade bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar