torsdag 16 april 2009

NYHETER| Fåtalet studenter tar sin examen



PITEÅ(NT) Ungefär en fjärdedel av studenterna hoppar av sina utbildningar i förtid vid institutionen för musik och medier i Piteå. Många av studenterna plockar heller inte ut någon examen under sina år på utbildningarna.

För några år sedan (2002) startades medieutbildningarna vid institutionen för musik och medier i Piteå. Från 2002 till 2008 har sammanlagt 397 studenter registrerats på skolan. Av dessa har 106 hoppat av under utbildningens gång. Även bland de som fullföljer sin utbildning är det många som inte skriver klart sin examen.
- Många studenter läser sina kurser, men skriver inte klart sina examensarbeten. Många börjar jobba i stället, säger Eva Riklund, utbildningsadministratör vid institutionen för musik och medier.


Upplevelseprogrammet är ett fyraårigt magisterprogram och där har endast nio studenter lyckats fullfölja och ta sin magisterexamen. En av de är Marie Alser.
- Jag tror en del handlar om bristande ledarskap från lärarna. Kanske lyckades de till en början inte motivera studenterna tillräckligt att ta ut sin examen. Under mina sista år upplevde jag en förändring och kände mig mycket motiverad att fullfölja studierna, säger Marie som tog sin magisterexamen i juni 2008.
De bästa siffrorna visar Mediedesignprogrammet. Där har det plockats ut 27 kandidat och fyra magisterexamen.


Examen 2002-2008

Mediedesign 27 kandidatexamen, 4 magisterexamen
Journalistik i nya medier 20 kandidatexamen, 1 magisterexamen
TV-produktion 10 kandidatexamen
Upplevelseproduktion 1 kandidatexamen, 9 magisterexamen

Fotnot. Radiostudenterna är ej inräknade i denna statistik
Feden Fessehazion

2 kommentarer:

  1. En rättelse:
    Från Upplevelseproduktionsprogrammet har totalt 9 magisteruppsatser avlagts och1 kandidat.

    SvaraRadera